Gezelschapsspellen zijn van alle tijden

Ik kan me nog goed herinneren hoeveel gezelschapsspellen we speelden toen ik nog klein was. Ik heb een broertje en een zusje met wie ik maar weinig scheel, en toen we eenmaal alledrie oud genoeg waren om spelletjes te begrijpen was het bijna elke week raak. We hadden dan ook een enorme kast in de gang, die tot de nok toe gevuld was met alle gezelschapsspellen die je maar kunt bedenken. Wat ik me het meest herinner waren de klassiekers zoals Monopoly, Ganzenbord of Levensweg, maar er zaten er ook vast een heleboel tussen die ik intussen ben vergeten. Wat hebben we alles veel gespeeld met de hele familie. We gingen dan met zn allen aan de keukentafel zitten, met thee en koekjes erbij, en dan speelden we urenlang (en in het geval van een onbesliste Monopoly zelfs de volgende dag nog…) Maar ook met zn tweetjes speelden we veel; Dammen, schaken, simpele kaartspelletjes of Triviant. Van die laatste hadden we zelfs zowel een volwassen- als een kindervariant, met hele moeilijke volwassen vragen bij de ene, en vragen over kinderzaken bij de ander. Die combineerden we dan gerust als we samen met onze ouders speelden. Ik moet zeggen dat ik dat soort gezelschapsspellen het leukst vond, want ik wist altijd een heleboel! 

Mijn lievelings- gezelschapsspellen van nu

Ook nu ik 32 ben speel ik nog graag gezelschapsspellen. Natuurlijk niet meer zoveel als vroeger, ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen. Bovendien heb ik geen kinderen en moet ik ze dus spelen met familie, vriendinnen of mijn beste vriend. Hij en ik willen nog wel eens een hele avond aan de keukentafel schuiven, net zoals ik dat vroeger deed met mijn ouders en broertje en zusje, om spelletjes te spelen. Overigens spelen we nu hele andere gezelschapsspellen dan we vroeger deden. Er zijn dan ook in de afgelopen jaren zoveel toffe spellen bij gekomen dat de oude een beetje worden vergeten. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik nooit van Monopoly heb gehouden omdat het zo vreselijk lang kan duren. En gezelschapsspellen hoeven wat mij betreft niet langer dan een uur te duren. Dan ga ik me namelijk vervelen. Maar wat mijn beste vriend en ik de laatste tijd meestal doen is Carcasonne. Ik gaf het hem cadeau voor kerst naar aanleiding van een tip van een kennis. Ze zei dat het een ontzettend leuk spel was voor twee personen, en bovendien dat elk potje maximaal vijftien à twintig minuten duurt, ideaal! We doen dus meestal meerdere potjes, en wie dan de meeste potjes heeft gewonnen heeft officieel het spel gewonnen, super leuk! 

Het grote aanbod van Spellenrijk.nl

Het spel dat ik voor mijn beste vriend kocht, heb ik besteld via spellenrijk.nl. Spellenrijk is een webshop in spellen voor jong en oud. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het in hun assortiment. Ze verkopen onder andere:

  • Bordspellen
  • Dobbelspellen
  • Kinderspellen
  • Losse spelonderdelen
  • Educatieve Spellen
  • Erotische spellen

Dus als je op zoek bent naar online gezelschapsspellen, kijk dan zeker even bij Spellenrijk. Wat ik misschien nog wel het leukst vind is dat ze ook diverse spellen hebben voor onderweg, zoals mini versies van Cluedo, Vier op een rij en Wie is het? Deze hebben kleinere onderdelen en zijn heel compact verpakt, waardoor je ze gemakkelijk mee op reis neemt en kunt spelen in de caravan of je vakantiehuisje. Best handig voor de verslaafden onder ons. Liever geen spellen inpakken en toch iets leuks doen in de auto? Denk dan eens aan galgje, boter kaas en eieren of een auto Bingospel, daarvoor heb je alleen papier nodig!